اخبار و مطالب آموزشی از دنیای علم و فناوری

کدام رژیم غذایی در میانسالی به تجربه سالمندی سالم کمک می‌کند؟

آنچه افراد در ۴۰ تا ۶۰ سالگی می‌خورند احتمالاً در شکل‌دهی وضعیت سلامت آن‌ها در دهه‌های بعدی زندگی دخیل است.


سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: براساس یافته‌های جدید مصرف فیبر و کربوهیدرات‌های با کیفیت بالا در میانسالی باعث می‌شود زنان سالمندی سالم‌تری را تجربه کنند. انتخاب‌های غذایی ما در میانسالی ممکن است به ما کمک کند با افزایش سن، سالم‌ بمانیم.

یافته‌های پژوهشگران مرکز تحقیقات تغذیه انسانی ژان مایر دانشگاه تافتس و دانشکده بهداشت عمومی تی. اِچ. چان دانشگاه هاروارد روی «پیری» نشان داد که افزایش مصرف فیبر غذایی و کربوهیدرات‌های با کیفیت بالا در میانسالی باعث می‌شود افراد در دوره سالمندی از سلامت بیشتری برخوردار باشند. این یافته‌ها در مجله جاما نِتوُرک اُپِن/ مجله انجمن پزشکی آمریکا (JAMA Network Open) منتشر شد. فیبر غذایی نوعی کربوهیدرات است که بدن انسان نمی‌تواند آن را هضم و جذب کند. این نوع کربوهیدرات در بخش‌های مختلف غذاهای گیاهی مانند سبزیجات، میوه‌ها، غلات و حبوبات وجود دارد و نقش مهمی در سلامت دستگاه گوارش و سایر جنبه‌های سلامتی ایفا می‌کند.

کربوهیدرات‌های با کیفیت بالا، کربوهیدرات‌های حاوی مقدار زیادی فیبر، ویتامین‌ها و موادمعدنی هستند و به آهستگی در بدن هضم می‌شوند. این کربوهیدرات‌ها انرژی پایداری را برای بدن فراهم می‌کنند و معمولاً در غلات کامل، حبوبات و سبزیجات یافت می‌شوند. یافته‌های دانشمندان نشان می‌دهد مصرف کربوهیدرات‌های با کیفیت بالا از جمله غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات و حبوبات و فیبر غذایی در میانسالی، ۶ تا ۳۷ درصد احتمال تجربه سالمندی سالم را افزایش و مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده (ساده) از جمله قندها، غلات تصفیه‌شده و سیب‌زمینی همچنین سبزیجات نشاسته‌ای (سبزیجات حاوی مقدار زیاد نشاسته و کربوهیدرات) احتمال تجربه سالمندی سالم را ۱۳ درصد کاهش می‌دهد.

همه شنیده‌ایم که کربوهیدرات‌های مختلف می‌توانند تأثیرات متفاوتی بر وزن، انرژی، سطح قند خون و در نهایت سلامتی بگذارند. آندرس آردیسون کورات (Andres Ardisson Korat)، دانشمند مرکز تحقیقات تغذیه انسانی ژان مایر دانشگاه تافتس و نویسنده اصلی مقاله این پژوهش، توضیح داد: هدفمان این بود که به جای بررسی تأثیرات فوری این درشت‌مغذی‌ها، متوجه شویم آن‌ها ۳۰ سال بعد چه تأثیری روی سلامتی افراد خواهند داشت. یافته‌های ما نشان می‌دهد که کیفیت کربوهیدرات ممکن است عامل مهمی در تجربه سالمندی سالم باشد.

تعریف پژوهشگران از سالمندی سالم، نداشتن ۱۱ بیماری مزمن عمده، تجربه‌نکردن اختلالات شناختی و فیزیکی و برخورداری از سلامت روانی خوب است. 
منبع: خبرگزاری ایرنا


مقالات مرتبط
» ساخت داروی سرطان در ۳ هفته؛ نوآوری تازه جهانی در صنعت زیست‌فناوری
» روسیه پیام رسان دولتی برای مقابله با واتس اپ و تلگرام توسعه می دهد
» استارلینک خواهان فعالیت در سوئیس شد
» تشدید رقابت فناورانه چین و آمریکا در حوزه ربات‌های انسان‌نما
» در کنفرانس جهانی توسعه دهندگان اپل چه گذشت؛ افزودن هوش مصنوعی مولد
» هوش مصنوعی ۱۷۰ سرطان را با دقت و سرعت بالا تشخیص می‌دهد
» اپل سیستم عاملش را زیر و رو می‌کند
» سامانه هوشمند تنیس روی میز، مسیر توپ را پیش‌بینی می‌کند
» فالکون ۹، ماهواره اِس‌ایکس‌اِم- ۱۰ را به فضا برد
» شناسایی خطر پنهان حمله قلبی با ابزار جدید هوش مصنوعی
» ظهور موبایل دوبار تاشو سامسونگ در چین
» آموزش هوش مصنوعی با محتوای رایگان کار سختی است!
» افزایش ارزش سهام تسلا در سایه قهر ادامه‌دار ترامپ و ماسک
» هوش مصنوعی مربی ورزشی می‌شود
» هوش مصنوعی روسی به ایستگاه فضایی بین المللی می رود


برای نظر دادن وارد شوید.