اخبار و مطالب آموزشی از دنیای علم و فناوری

نوآوری پژوهشگر ایرانی برای مبارزه با سرطان روده بزرگ

یک پژوهشگر ایرانی از توسعه سامانه‌ای هوشمند برای مبارزه با سرطان روده بزرگ خبر داد و اعلام کرد که به همراه همکارانش موفق‌ به طراحی یک سامانه هوشمند برای درمان هدفمند سرطان کولورکتال با استفاده از عصاره گیاه دارویی Brucea javanica شده است.


این دستاورد که با استفاده از دانش بومی و پلیمرهای طبیعی حاصل شده، نویدبخش تحولی بزرگ در شیوه‌های درمان سرطان های مقاوم و کاهش عوارض جانبی شیمی درمانی است. این پژوهشگر و همکارانش با طراحی بیدهای هیدروژلی حساس به پی اچ، که عصاره گیاه دارویی پرخاصیت جوانیکا (javanica Brucea) را حمل می کنند، راهکاری مؤثر و ایمن برای هدفگیری دقیق ناحیه روده بزرگ ارائه دادند.

این بیدها که از پلیمرهای طبیعی آلژینات و گوارگام ساخته شده‌اند، با محافظت از دارو در محیط اسیدی معده و آزادسازی کنترل شده آن در محیط قلیایی روده. عملکردی دوگانه و هوشمندانه دارند. این رویکرد نوین، مزایای متعددی چون کاهش عوارض جانبی، افزایش کارایی درمان و کاهش دوز مصرفی دارو را به همراه دارد. هرچند این بیدهای پلیمری در مراحل اولیه توسعه قرار دارند، اما نتایج امیدوارکننده این پژوهش، افق‌های جدیدی را در درمان غیرتهاجمی و هوشمند سرطان روده بزرگ می‌گشاید.

این دستاورد، نمونه‌ای بارز از توانمندی علمی پژوهشگران کشورمان در حوزه نانوپزشکی و نویدبخش آیندهای روشنتر برای بیماران سرطانی است. این تحقیق، در قالب رساله دکتری الهام باقری پژوهشگر رفسنجانی، دانش‌آموخته داروسازی (گرایش سرطان‌شناسی دارویی) از دانشگاه مالایا، با راهنمایی دکتر Shaik Nyamathulla و دکتر Nur’Ain Salehen انجام شده و نتایج آن در ۲ مجله بین‌المللی با ضریب تأثیر بالا منتشر شده است.

به‌گفته باقری پژوهشگر اصلی طرح، ایده انجام پروژه از آن‌جا شکل گرفت که درمان سرطان روده بزرگ معمولاً با داروهای شیمی‌درمانی مثل ۵-FU انجام می‌شود که عوارض جانبی زیادی دارند. ما به‌دنبال راهی بودیم که بتوانیم با استفاده از داروی طبیعی، هم اثربخشی ضدسرطانی بالایی داشته باشیم و هم عوارض را کاهش دهیم. به همین دلیل به سراغ Brucea javanica رفتیم که در طب سنتی چین استفاده می‌شود ودر برخی از مطالعات نیز نشان داده که ترکیبات ضدتوموری قدرتمندی دارد.

این دانش‌آموخته داروسازی درباره اهمیت این یافته‌ها برای آینده درمان سرطان، گفت: اگر بتوانیم با استفاده از گیاهان دارویی، درمان‌هایی ارزان‌تر، کم‌عارضه‌تر و مؤثر برای سرطان‌ها طراحی کنیم، قدم بزرگی در پزشکی برداشته‌ایم. تکنولوژی «رهاسازی هدفمند دارو» مثل همین بیدهای پلیمری، می‌تواند انقلاب بزرگی در داروهای خوراکی مخصوصاً برای درمان‌ بیماری‌های مزمن مانند سرطان ایجاد کند. باقری یادآورشد: گام بعدی ما شناسایی ترکیبات فعال اصلی عصاره و بررسی اثربخشی بالینی آنهاست.

همچنین در حال طراحی فرمول‌های نهایی برای تولید داروهای خوراکی هوشمند هستیم که بتوانند در آینده جایگزین شیمی‌درمانی‌های رایج شوند. نتایج این تحقیق در دو مقاله ISI در مجلات با ضریب تأثیر بالا منتشر شده است. 
منبع: خبرگزاری ایرنا


مقالات مرتبط
» صفر تا صد هوش مصنوعی جدید اپل؛ از بی‌نیازی از اینترنت تا ترجمه همزمان
» با هوش مصنوعی آینده دانشگاه امیرکبیر را رویاپردازی کنید
» پایان خرداد آخرین مهلت استفاده از معافیت مالیاتی دانش‌بنیان‌ها
» روبات‌های سمپاش ایرانی به استخدام کشاورزان در می‌آیند
» چین، آماده جهش همکاری‌های علمی و فناورانه با ایران
» راه‌اندازی مرکز آموزش هوش مصنوعی در ایلام همزمان با سفر پزشکیان
» قطعی چت بات‌های هوش مصنوعی در چین برای مبارزه با تقلب در کنکور
» ۹۵۴ مورد تداخل فرکانسی در شهر تهران؛ جمع آوری ریپیترهای غیرمجاز موبایل
» سرپرست مرکز امور بین‌الملل مرکز ملی فضای مجازی منصوب شد
» آغاز پنجمین مرحله جذب امریه سربازی وزارت ارتباطات
» دولت باید تسهیل گر توسعه اقتصاد دیجیتال باشد نه تنظیم گر
» واکنش مردم به روبات انسان نمای مجهز به هوش مصنوعی
» مصوبه تشکیل کمیته تسهیل فعالیت کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال ابلاغ شد
» ارائه تجهیزات پزشکی مبتنی بر هوش مصنوعی در ایران هلث ۱۴۰۴
» طرح‌های احیاشده و برنامه‌های آینده بنیاد ملی نخبگان بررسی شد


برای نظر دادن وارد شوید.