اخبار و مطالب آموزشی از دنیای علم و فناوری

مهاجرت نخبگان به لایه اساتید دانشگاه رسیده است

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با ابراز نگرانی از مهاجرت نخبگان، مهاجرت حتی یک نخبه از کشور را پرهزینه دانست و هشدار داد: هم اکنون بحث مهاجرت نخبگان از سطح دانشجویی فراتر رفته و به سطح اعضای هیات علمی رسیده است.


سعید خدایگان در نشست هم‌اندیشی جمعی از نخبگان کشور با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه با محوریت بررسی چالش‌ها و مطالبات جامعه نخبگانی کشور ضمن تشکر از سید حمید پورمحمدی به دلیل فراهم کردن زمینه گفت‌وگو با جامعه نخبگانی، به تبیین وضعیت فعلی و چالش‌های بنیاد ملی نخبگان پرداخت.

وی با اشاره به سالگرد تأسیس بنیاد اظهار کرد: نهادی که به ابتکار رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۴ برای تمشیت امور نخبگان کشور تأسیس شد، در آستانه ۲۰ سالگی است. امروز، بیست سال پس از تأسیس، بنیاد در آستانه تحول در فعالیت‌های بنیاد قرار دارد و بسته جامعی از راهبردها، برنامه ها و طرح ها در قالب «برنامه تحولی بنیاد» در دستور کار قرار دارد. خدایگان افزود: مستعدان و نخبگان توانمند و متعهد، گاهی تنها به دلیل فرایندهای پیچیده و کند اداری مأیوس می‌شوند، این در حالی است که گاهی مستعد کشور با ارسال چند ایمیل و رزومه توسط کشورهای دیگر به راحتی جذب می‌شوند.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: پس از پیگیری های متعدد، با حمایت سازمان اداری و استخدامی کشور برای ۱۷۰ نفر از معرفی‌شدگان بنیاد ملی نخبگان جهت جذب به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه‌ها، ردیف استخدامی تخصیص یافته است که انتظار می‌رود سازمان برنامه و بودجه نیز در تامین اعتبار ردیف‌های استخدامی نخبگان نگاه تسریع و تسهیل ویژه را داشته باشند. وی همچنین به موضوع مسکن نخبگان پرداخت و تصریح کرد: به طور متوسط دو سوم حقوق دریافتی اعضای هیات علمی صرف هزینه‌های مسکن می‌شود که این ناترازی در اساتید جوان بسیار جدی‌تر است و انگیزه ماندگاری و خدمت نخبگان را تهدید می‌کند.

خدایگان افزود: بنیاد، برنامه‌ای مفصل برای تامین و ساماندهی مسکن نخبگان، به‌ویژه اعضای هیات علمی تازه‌جذب‌شده دارد که هدف آن، تأمین حداقل نیازهای معیشتی این افراد و ایجاد بستر مناسب برای تمرکز آنان بر فعالیت‌های علمی و پژوهشی است و انتظار می‌رود در این مسیر تمامی نهادها و دستگاه‌ها بنیاد ملی نخبگان را حمایت کنید. وی در ادامه با تأکید بر نقش راهبردی نخبگان در حل مسائل کشور گفت: «ما ناترازی‌های مختلفی در بخش‌های مختلف کشور داریم، اما باید توجه داشت که نخبگان با کیفیت‌ترین و شاخص‌ترین نیروی انسانی برای حل این مسائل هستند. هزینه‌ای که برای حمایت از نخبگان انجام می‌شود، در واقع سرمایه‌گذاری بلندمدت برای توسعه پایدار کشور است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به سند راهبردی امور نخبگان، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، اظهار کرد: بر اساس وظایف و مأموریت‌هایی که این سند به بنیاد ملی نخبگان محول کرده، ما برآورد کرده‌ایم که حداقل ۶ هزار میلیارد تومان برای اجرای این مأموریت‌ها نیاز داریم. خدایگان افزود:در حالی که بودجه فعلی بنیاد تنها ۵۰۰ میلیارد تومان است؛ رقمی که در مقایسه با یک مؤسسه علمی کوچک نیز کمتر است و به هیچ‌وجه با حجم ماموریت‌ها و سطح توقع و انتظاری که جامعه از بنیاد ملی نخبگان دارد، همخوانی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است سازمان‌های مختلفی متقاضی دریافت حمایت‌های بودجه‌ای از سازمان برنامه و بودجه باشند، اما برنامه بنیاد یک تفاوت اساسی دارد؛ ما با نخبگان رابطه استخدامی نداریم، بلکه در تلاش هستیم تا بستر توانمندسازی، اشتغال، سکونت و مشارکت فعال مستعدان و نخبگان جهت حل مسائل کشور فراهم کنیم. قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با یادآوری اینکه جامعه نخبگانی به‌صورت پراکنده و گسترده در دانشگاه‌ها، دستگاه‌های اجرایی و مراکز تحقیقاتی سراسر کشور مشغول فعالیت هستند، از سازمان برنامه و بودجه خواست که توجه ویژه‌ای به امور این قشر استراتژیک و جریان‌ساز کشور داشته باشند. 
منبع: خبرگزاری ایرنا


مقالات مرتبط
» نوآوری پژوهشگر ایرانی برای مبارزه با سرطان روده بزرگ
» صفر تا صد هوش مصنوعی جدید اپل؛ از بی‌نیازی از اینترنت تا ترجمه همزمان
» با هوش مصنوعی آینده دانشگاه امیرکبیر را رویاپردازی کنید
» پایان خرداد آخرین مهلت استفاده از معافیت مالیاتی دانش‌بنیان‌ها
» روبات‌های سمپاش ایرانی به استخدام کشاورزان در می‌آیند
» چین، آماده جهش همکاری‌های علمی و فناورانه با ایران
» راه‌اندازی مرکز آموزش هوش مصنوعی در ایلام همزمان با سفر پزشکیان
» قطعی چت بات‌های هوش مصنوعی در چین برای مبارزه با تقلب در کنکور
» ۹۵۴ مورد تداخل فرکانسی در شهر تهران؛ جمع آوری ریپیترهای غیرمجاز موبایل
» سرپرست مرکز امور بین‌الملل مرکز ملی فضای مجازی منصوب شد
» آغاز پنجمین مرحله جذب امریه سربازی وزارت ارتباطات
» دولت باید تسهیل گر توسعه اقتصاد دیجیتال باشد نه تنظیم گر
» واکنش مردم به روبات انسان نمای مجهز به هوش مصنوعی
» مصوبه تشکیل کمیته تسهیل فعالیت کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال ابلاغ شد
» ارائه تجهیزات پزشکی مبتنی بر هوش مصنوعی در ایران هلث ۱۴۰۴


برای نظر دادن وارد شوید.